Misio – szynszyla jak pluszowy miś po przejściach.

Historia 13-letniego Misia jest pewnie taka jakich wiele, ale jednak sam Misio jest wyjątkowy. Co w nim jest takiego szczególnego? Jest szynszylą, a każdy, kto ma szynszyle, wie o czym piszemy. ❤ Od kilku lat Misio zmaga się z cukrzycą i zaćmą na obu oczkach. Dzięki doskonałej opiece swojej opiekunki cukrzyca Misia była ustabilizowana, ale pod koniec stycznia Misio zaczął się źle czuć . Badania zrobione w lecznicy wykazały zapalenie płuc i powiększone serce. To jednak nie był koniec jego problemów… Gorsza kondycja Misia i być może zapach lecznicy wywołała u jego szynszylowych kumpli duże zdenerwowanie. Chwila nieuwagi i doszło do awantury. Misio został ugryziony w łapkę. Niestety, uraz był na tyle poważny, że zakończył się amputacją dwóch paluszków. Ze względu na problemy z gojeniem łapki Misio musiał zostać w lecznicy, gdzie dodatkowo konieczne było jeszcze usunięcie kawałka kości. Szacujemy, że koszty leczenia Misia już w tym momencie oscylują w okolicy 1000 zł, a jeszcze nie wiemy jak będzie wyglądała sytuacja podczas badań kontrolnych.

Będziemy Wam wdzięczni za każdą wpłatę, która pomoże nam uregulować należności. http://Zrzutka dla Misia

Misio jest pod stałą opieką lekarzy w specjalistycznej przychodni weterynaryjnej Pulsvet w Warszawie. Ponieważ jest również pod opieką naszego Stowarzyszenia, to całkowity koszt leczenia będziemy znali dopiero po otrzymaniu faktury. W kolejnych aktualizacjach bezpośrednio na portalu zrzutka.pl będziemy prezentować na bieżąco dostępne informacje o kosztach i przebiegu leczenia.

.js" >